Fodervärd

Fodervärd till SE*Tjörnmissarnas
Innebär att du bor inom en timmes bilfärd från oss. Vi bor ca 5 mil norr om Göteborg.
Vårt mål med vår avel är att avla fram rastypiska, harmoniska och trevliga Sibiriska katter.
För att nå vårt mål behöver vi ta hjälp av fodervärdar ibland.

Du betalar inga pengar för katten (i dagsläget 14 000:-), du betalar för den genom din tid och ditt engagemang.
Då vi har tagit de antal kullar/parningar vi kommit överens om vill jag att katten ska får ett bra liv som sällskapskatt hos fodervärden.
Jag önskar att du/ni är utställningsintresserade. Jag hjälper er gärna att komma igång om ni aldrig har ställt ut.
Jag betalar alla kostnader (tester och dylikt) som har med aveln att göra samt anmälningsavgiften till utställningar jag tar initiativet till.
Efter katten är kastrerad övergår den i din ägo. Om vi inte kommer överens om något annat.

Hona
En hona på foder kan få sin kull hos fodervärden eller hos mig, det varierar mellan katt och avtal, men helst vill jag att hon är kvar i sitt hem för att få det så lugnt som möjligt under bebistiden! Får hon kullen hos fodervärden innebär det att fodervärden måste vara beredd på att ta semester eller dylikt runt de dagar då förlossningen är inplanerad. Jag förväntar mig att fodervärden kontaktar mig när ungarna är på väg – som uppfödare är både honkatten och hennes kull mitt ansvar.
Fodervärden får räkna med att jag som uppfödare hälsar på några gånger  under kullens uppväxt.
Att vara fodervärd är ett stort ansvar och man förbinder sig att ta hand om och sköta kattmamman och kattungarna på bästa möjliga sätt!

Som uppfödare äger jag alla kattungarna, och bestämmer också vem som ska få köpa dem när det är dags. Jag betalar alla löpande omkostnader för kattungarna, och skulle de inte ha fått nya hem när de är 14 veckor gamla tar jag hem dem till mig tills de är sålda.

Vem passar som fodervärd till SE*Tjörnmissarnas?


Söker fodervärd till framtida avelshona, någon gång under 2023.

 
Låter detta intressant är du välkommen att skriva ett mejl och berätta om dig och vad du kan ge en hona för ett kärleksfullt liv.